6 juni 2015
11:00

Öja FF Blå

Referat: IFK Trelleborg FK - Öja FF Blå

Grattis på födelsedagen, Sverige! I dagens match på nationaldagen var våra grabbar i Öja FF Blå på besök på klassisk mark, Vångavallen i Trelleborg, för match mot IFK Trelleborg. Det blev dessvärre ingen klang- och jubelföreställning då vi fick åka tillbaka till Ystad tomhänta på poäng. Det började dock på absolut bästa sätt i matchen då Liam rann igenom de blåvitrandiga försvaret och mycket stiligt gjorde 1-0 till oss redan i den första minuten. Man trodde att den målskörden skulle utökas än mer när hemmalaget bjöd på en hög och passiv backlinje som gav oss flera lägen till heta målchanser. Våra killar hade dock lite för bråttom och den sista passningen blev ofta felriktad eller för brant. Istället var det IFK Trelleborg som fick möjlighet att kvittera på sin första farlighet efter ca 20 min då en frispark placerades högt i mål över Wahlfrids fingerspetsar. Inte nog med det. Fyra minuter senare resulterade ännu en fast situation då en Öjaspelare touchade bollen in i egen kasse vid en frispark. Oflyt och underläge med 1-2 i paus.

I paus försökte vi belysa viktigheten att inte alltid spela bollen rakt mot mål. Försök istället att hitta en passning i sidled eller bakåt för att hålla bollen inom laget och skapa tryck mot motståndaren. Detta är enklare sagt än gjort då man såg killarnas iver att gå till anfall i andra halvan av matchen. Vid flera tillfällen lyckades den raka passningen med friläge som följd. Våra killar hade nog 4-5 st frilägen från halva plan utan att kunna få bollen förbi motståndarmålvakten. Många anfallägen strandade dock i det kompakta mittsegmentet av planen. Det är då vi måste använda kanterna bättre. Trots massvis av fina lägen ville bolluslingen inte in utan matchen slutade med förlust 1-2. Grymt, sa grisen...

Nu är det av yttersta vikt att samtliga killar kommer och tränar på måndag. Dels för att vända den negativa trenden till något positivt inför matchen på onsdag mot Anderslöv men också för att det snart är dags att resa till Skövde för spel i Skadevi Cup.